Сребърни бижута и модните тенденции напоследък

silver jewelry

Нежните половинки от целия свят предпочитат да употребяват накити от сребро и обеци от сребро от хилядолетия насам. Увлечението по сребърните бижута е факт и тенденция тя да спре липсва. Защо обаче е така? Истина е също така, че златото и платината също са възхитителни благородни метали, но пък те са и значително по – капризни, когато говорим за съчетание с дрехи. Съвсем възможно е лесно и бързо да се използват с разнообразни вечерни рокли, облекла за офис и дори по-лежерни, но спретнати облекла за дискотеки и барове например. Като цяло бижуто от сребро е нежно и дава повече красота на дамата. Обеците от сребро падащи по прекрасен и деликатен начин по женската шия, а всичко това ги превръща в реално харесвани от дамите аксесоари за разкрасяване и даване на повече женственост. Днес се вижда дори наклонността много популярни персони да залагат на бижута от сребро за сметка на злато и платина, тъй като благодарение на сребърните бижута няма начин да се опозорят на червения килим примерно.

Що се отнася до съхраняването на въпросният благороден метал, то не е никак мъчно. Едно наистина от важните неща е нито веднъж сребърни обеци, накити и бижута да не се оставят за дълго на пряка слънчева светлина или пък дори да бъдат изложени на осветление в домашни условия. Те трябва да се съхраняват на сухо, студено и тъмно място. Такова подходящо е сандъчето ви за скъпоценности. Светлината подпомага затъмняването на този благороден метал, а нито една дама няма да използва сребърни обеци, които са с повреди или пък не издават прекрасен стил и женственост.

Пречистването на бижутата от сребро се осъществява единствено и само със специална кърпа за сребърни бижута. Кухненска ролка примерно би могло и да ви се струва коректен вариант за изчистване на сребърни бижута, но трябва да знаете, че дори тя е твърде груба и е възможно да направи драскотини. Никога не чистете и не драскайте сребърните бижута с нокти.

Преоразмеряването и издълбаването на бижутата от сребро също така са една от причините все повече дами да залагат именно на обеци от сребро, а не на подобни от различен благороден метал. Основна причина е, че сребърното бижу се обработва на доста по-ниска температура, а манипулацията му е много по-лесна.