Сумата на избраната застраховка зависи от обкръжаващите ви рискове

car insuranceКак да сметнем приблизително колко плащаме за премийни вноски

Нашият пазар на застраховането все така се подобрява, при положение дори и в условия на икономическа криза се наблюдава ръст на премийните приходи както при общото, също и при застраховка живот. Дали също това означава, че финансовото образование на потребителите в държавата ни е нараснала? Всъщност може и да е точно така. Факт е дори, че много от българите си закупуват застрахователни полици единствено ако липсва някакъв друг вариант. В случай, че управлявате кола без легитимна Гражданска отговорност примерно, рискувате не само солидно нарушение, също така и да ви отнемат книжката. Но ако наистина можете да убедите някаква банка да ви заеме кредит, може да се сбогувате с вашите мечти, ако не направите застраховка на заложеното си имущество, или доброто здраве и Вашите бъдещи приходи. Хората, които не са принудени от подобна ситуация дори рядко стъпват на прага на застрахователен агент. Повечето са тези, които през целия си живот никога не са си купували застрахователна полица.

Повечето домакинства си мислят, че, като само намират пари да платят главните си такси, е лукс да се замислят за допълнителните разноски по застраховане на имота или здравето си. Една от основните причини да чакат високи премийни вноски е, че те не са изцяло наясно с действията на дружествата за застраховане и методите за изчисляването на таксите. Винаги, когато подписва с Вас договор, един фактор става водещ за сдружението – поеманият риск. В някои случаи той може спокойно да е толкова голям, че да не можете да си закупите застраховка на каквато и да е цена. Като пример, ако живеете в местност, заплашен от чести пожари, е адски много възможно нито един застраховател да не желае да включи имота ви срещу тази реална опасност.

Но от друга страна, ако компанията обмисли, че рискът, свързан с договора Ви е минимален, вноските, които дължите да са адски малки, и да си ги позволите лесно дори и с скромния си приход. Но как застрахователните компании калкулират опасността при различните продукти и услуги? Макар че съществуват много специфични различия, налице са някои общи правила, до които се придържат представителите на сектора по света.