Избиране на акумулатор за кола и батерия: 3-стъпки

Моторните акумулаторни батерии са ел. у-ва за съхраняване на ел. енергия, които превръщат химическата енергия в електрическа.

Основите за точно това как върши работа принципно не са се изменили доста в последните 70 години. Акумулаторите в колата разполагат със оловно-киселно съдържание; киселина, или електролит, които реагира с оловните плочи намиращи се в акумулаторната батерия, за да произвежда ел. енергия.
Не е изненадващо, че големият мотор разполага със необходимост от много повече ел. енергия, затова батерията ви ще трябва да бъде с размер реално за вашата кола. Автомобилите имат много по-голямо ел. товарене от значителен брой таблети, модули и аксесоари и може да се нуждаят от ел. батерия с достатъчно сила, да работят именно тези системи коректно. Ако сте поставили акумулаторна батерия, и той е твърде малък, за да задоволява на всички потребности за мощ на автомобила, това е възможно да допринесе до проблеми в този лек автомобил.
Електролитът на батерията за колата, е направен от сяра и вода. Когато акумулаторът се разрежда, положителните и отрицателно плочки от олово стават сулфат от олово, а електролитът губи голяма част от киселината си, превръщайки се най-вече във вода. Когато се зареди, отрицателно заредената плоча има състав от Pb и диоксид, като електролитът възвръща киселинността си. Бъдете внимателни при дейност с автомобилни батерии, понеже оловната киселина, както и всички частици, намиращи се над стените на батерията, са опасни. Винаги носете защита на вашите очи и ръчичките, щом извършвате работа с електрически батерии.
Cranking усилване е мярка на стартиращата мощ на акумулатора. Изберете акумулаторни батерии, които отговарят на изискванията за колата, като говорите със собственика на магазина или прегледайте в документа на колата.
Ако живеете в много студен град, е важно какъв акумулатор притежавате, може да разгледате различни батерии в сайта на DandBpro. В градуси под 0-ла доста батерии реално могат да доставят само около 50-60 % от своята цялостна мощност, тъй като химическият процес в самите клетки на батерията всъщност се забавя и намаля.
Автомобилните батерии с липса на добра поддръжка са деведесет процента от световния пазар в днешно време, в сравнение със много старите електрически батерии, където изискват мониторинг и редовно добавяне на дестилирана вода.
Терминалите за акумулаторите са локализирани встрани на батерията или пък отгоре. Поддържайте ги много чисти и без силна корозия за най-качествени параметри, когато позлвате спирт за акумулаторни клеми и четка за чистене на клемите .
Другите напътствия за авто ел. батерия
Батерията на вашия собствен автомобил трябва да разполага с гаранция, при проблеми с него; Проверете този етап, малко преди да закупите чисто нова ел. батерия от търговец, друг от вашия собствен магазин.
Ако вече е минала застраховката на този моторен акумулатор, в такъв случай вижте размера малко преди да закупите изцяло нов.
Монтирането на използвани автомобилни електрически батерии може да бъде много опасно. Купувайте нови електрически батерии, когато е осъществимо.
В случай, че акумулатора ви започне да се изхъбява, почнете моментално да искате замяна. Има по-много голяма вероятност да намерите хубав акумолатор, ако закупите преди да е спрял да работи.
Чисто новата лека кола обикновено има нужда от подмяна на батерията след Три до Четири год..
Автомобилните акумулатори не се нуждаят от годишна поддръжка. Хубаво е редовно да правите проверка на акумулатора си, да я държите в добра форма. Поддържайте автомобилните клеми, кабелите и буксите чисти и с липса на корозия. Използвайте четка с тел и комбинация от сода за хляб, и ще почистите всички натрупани частици и елементи по автомобилните клеми на акумулатора.
Често преглеждайте кабелите на батерията. Уверете се, че кабелите и батерията са надеждно съединени.