Какво точно са камините с ризи от вода?

fireplace

Камините с ризи от вода са по-лесни и по-удобни за употреба в сравнение с другите отоплителни уреди с дървесина. В действителност, те са по-елементарни за поддържане от тези на газ, нефт или пък печките с електричество. Печките с пелети извършват работа с пелети от дървесина, представляващи компресиран материал от дърва, наподобяващ заешката храна. Ако имате камина вкъщи, то е възможно да обмислите възможността за закупуване на допълнителна водна риза за камина, като по този начин минете към по-пестеливия и предпочитан екологично метод за топлене с дървесен материал. 

Една класическа пелетна камина разполага със специален сензор, които пресмята какъв брой пелети е необходимо да са изгорени, спрямо кубатурата на помещението, което се топли. По-голяма част камини с пелети с водна риза притежават най-малко 2 възможности за управление на огъня. Така също притежават специална вентилационна система, разсейваща сформиралият се горещ въздух. Пелетните камини с водна риза са изключително икономични и не замърсяват с прахови отлагания и сажди въпросното помещение, в което са инсталирани. В зависимост от модела пелетна камина, която искате, те могат да натрупат между 10.000 и 60.000 BTU/час (английска единица за топлина). 

Пелетната камина с водна риза изгаря пелетите изключително ефективно и по време на действието на изгаряне се образува минимално по обем дим, поради тази причина не е нужно да завързвате камината към куминната система. Изгорелите газове преминават в мъничка тръба в стената на открито. Пелетните камини са оборудвани със специална тръба Клас L, изработена от неръждаема стомана от вътрешна страна, а отвън е подплътена с алуминий или цинк. Пелетните камини могат да са обвързани към коминната система, но с тръба, която е с по-малък размер от стандартния, направена от неръждаема стомана. 

Камините с пелети на водна риза се зареждат много рядко в сравнение с останалите уреди за отопление, топлещи с дървесина. Презареждането с пелети варира от веднъж на ден до 2 пъти на седмица в зависимост от марката камина на пелети и нуждите ви за отопление. За да заредите с пелети камината, трябва просто да ги изсипете в контейнера на печката, който стандартно е с обем от 15 до 58 килограма пелети. Конкретната камина има специално устройство, наименовано свредел, така се преместват пелетите от контейнера към камерата в камината. 

Цените на камини на пелети с водна риза са в рамките между 700 до 3000лв. Инвестицията в камина с пелети ще ви обслужва с години наред. Вградените камини с водна риза икономисват място и пораждат усещане за удобство на жилището. 

Вижте още: https://parno.eu/category/250/aluminievi-radiatori.html