Как да изберете бебешки вани?

Да се ​​изкъпете на бебето си е изненадващо стресиращо преживяване. Вероятно ще се притеснявате от случайно попадане на вода в ноздрите , прекалено гореща или прекалено студена температура на водата и много други.

Но има лесен начин за предотвратяване на често срещани злополуки при къпане: закупуване на безопасна и практична бебешка вана.

За да направите процеса по-малко труден, ето какво трябва да знаете, когато купувате бебешка вана.

Видове бебешки вани

Бебетата не трябва да се къпят във вашата пораснала вана. Твърде трудно е да задържите бебето си на повърхността, докато се навеждате над легена, пръскате шампоан върху кърпата си и внимателно измивате хлъзгавото му тяло. Гърбът и коленете ви със сигурност ще болят до края на къпатето му!

Като по-безопасна алтернатива, повечето родители вместо това избират преносима бебешка вана. Ето шест вида вани за новородени на пазара днес.

Стандартни бебешки ванички: Евтини пластмасовите ванички винаги са надеждна опция. По-малките обикновено се поставят в мивката за по-малките бебета – и много от тях имат контурен дизайн, който позволява на бебетата да седят в малко изправено положение. Някои стандартни вани също се доставят с подвижна прашка за бебешка баня, тъй като платът или мрежата ще държат вашето мъниче на място. Когато вашето бебе може да седне самостоятелно , тя може да премине към по-голяма пластмасова вана, която ще седи във вашата вана с размер на възрастен.

Конвертируеми бебешки ванички: Проектирани да растат заедно с вашето бебе, конвертируемите бебешки ванички имат регулируеми позиции. Това позволява ваната да се използва по време на етапите на новородено, кърмаче и дете .

Сгъваеми бебешки вани: Сгъваемите бебешки вани са лесни за съхранение в малки пространства, което ги прави идеални за родители в апартаменти, апартаменти и по-малки домове. Ако използвате сгъваема вана, уверете се, че е здрава и не изтича.

Надуваеми бебешки ванички: Тези спестяващи място могат да бъдат издути за лесно съхранение и пътуване. Много от тях включват вендуза или прикрепена кука, за да можете да закачите ваната за сушене на въздух. Недостатък: Ще трябва да се надуете отново (което може да бъде кавга) преди следващото къпане на бебето.

Луксозни бебешки вани: Искате ли да дадете на бебето си подобно на спа изживяване? Помислете за луксозна вана за новородено с всички камбани – моторизирани водни струи, малка дюза за душ, успокояващи вибрации и др. Те обикновено са с батерии, по-тежки и по-скъпи от другите бебешки вани.

Такива луксозни бебешки вани, може да намерите онлайн на https://babyhome.bg/104-vani

Най-добрите функции на бебешката вана

Въпреки че добавените функции не са необходими, те могат да улеснят времето за къпане за вас и бебето. Вижте нашите любими по-долу.

Измервател на температурата: Много бебешки вани се предлагат с променящ се цвят дренажен щепсел или лента, подобна на стикер, за да ви уведомим дали водата е твърде гореща . Някои вани имат и цифрови измерватели на температурата. Родителите и болногледачите трябва да се уверят, че водата за къпане е около 100 градуса по Фаренхайт, казва д-р Лара Маккензи, изследовател по детска безопасност в Националния детски болничен център за изследвания и политика в областта на нараняванията в Колумб, Охайо. Тя добавя, че може да ви помогне да настроите бойлера си на 120 градуса F, така че никога да не стане опасно горещ.

За да предотвратите изгаряния, винаги проверявайте два пъти температурата на водата на бебето, като използвате лакътя или китката си, дори ако ваната има термометър. Ако ваната не е снабдена с индикатор за температура, можете да я закупите отделно.