Капковото напояване и системи за поливане – Кава е разликата

Като измислите как точно да изглежда Твоят озеленен двор, много важно съществено значение може да бъде точно какъв вид система за поливане ще поставите.

капково напояване и поливни системи

Правилното поливане на Твоят зелен двор ще е с решаващо съществено значение, ако наистина желаете да поддържате само една площ от райграс.

Две от най-използваните системи на напояване на заелени площи са капково напояване и поливни системи. Ако наистина не сте сигурни коя е главната разлика между именно тези две системи, все пак ние ще ти разкажем какви точно ще са те и ще спомогнем да определите коя е правилната за вашата градина и зеленина.

Дефиниране за системите за напояване с капки и пръскане

Независимо че съществуват много на брой варианти на напоителни системи за капково, ние бихме желали да разкажем за основния модел, който обикновено се ползва, щом става въпрос за двоворе на къщи и търговски имоти.
Капково напояване
Системите за напояване с капки пуска водата по контролиран вариант. Използвайки поредица продължителни пластмасови тръби. Напояването със ситни капки нормално е ниско до земята, с този медот ще загубите много по-малко вода, която се испарява. На редовни интервали или в взаимозависимост от структурата на градината, в тръбите за поливане има отвори, за да може водата да изтече.
Така както подсказва наименованието, новата система за напояване разрешава водата да капе директно върху почвата, около корените на тревата, където се намира отвора.
Система за напояване
За разлика от капковото напояване, в тази система разпространява водата заема много по-голяма площ, с контролирани граници. В сравнение със новите системи за напояване с капки, тя е над земята. Докато при капковото напояване, тръбите са в почвата, като само пръскащите глави се виждат над земята.
Щом се активират, тези системи пръскат големи размери вода, за да напоят значително по обем пространство. Пръскащите устройства, настанени от правилна фирма за озаленяване, може да са сложени точно така, че вашият зелен двор да получи нужното количество водно покритие, без площи да бъдат сухи. Такава фирма за поставяне на капково напояване е Биелагро, а в сайта им може да прочетете повече https://bielagro.com/kapkovo-napoyvane

На основа на разликите измежду напояването чрез капки и напоителните системи, е възможно да получите много хубава представа за това, от която се нуждаете във вашия двор. И ако към момента не сте напълно сигурни, е хубаво да знаете ползите и минусите на двете напоителни системи.
Плюсове − за напояване
Плюсове :
Намалява водните отпадъци
По-изгодно за разделното поливане на тревата
Спира видимо ерозията на земята
Лесен за инсталиране
Предотвратява инфекцията на рах=йграса поради пренасищане
Ползите и − на системите за напояване
Плюсове :
Добър вариант за всички индивидуални типове почва
Може с приложение да върши работа с таймер
Тръби сигурни под земята
Полива лесно големи участъци
Възможно е да се поставят добавки като например отрови и торове за тревата