Кухните – кътче за хранене и чудесна комуникация

kitchen

Също като всичко друго, по този начин и кухните са подвластни на широко развитие през последните години. Някога положените в най-затънтения край на самата сграда кухни са изместени от застроените на преден план нови стаи. Деликатният детайл за дизайнерите е нареждането на сигурни дизайни, обърнати към хола или пък сплотяването на кухнята с хола или всекидневна. При изработването на изглед на кухненско помещение, налице са конкретни подробности, като трябва да се осмислят, примерно с остров ли ще е готварското помещение? Иновативен или пък по обичаен вид желаете? Точно какви домакински уреди ще вземете? Силата и вида на светлината? 

– Кухненските плотове
Варовик, Мрамор, Гранит са едни от най-използваните природни строителни материали за плотове за кухня, използвани в днешно време. Употребата на плочки от керамика определено е доста популярно между дизайнерите, защото те са удобни и се намират в огромно разнообразие от цветове. Термалните плотове със създадени от хората материи са прекрасен подбор поради съотношението качество цена, като предлагат и също така наличието за огромна цветова палитра. Плотовете от дърво, от масивна дървесина, са определено красиви, но липсва твърдост на топлина и вода и поради това изключително рядко се ползват в кухните. 

– Кухненското обзавеждане дава нюанса за цветовете на интериорния изглед
Шкафовете в кухненските помещения са основни за дефинирането на общата цветова визия на интериора в кухнята. Ако случайно сте направили избор за по-светъл интериор, спрете се на светла дървесина – кестен, бук, бреза, бук, явор. 

– Кухнята точно като огромна стая за семейството
Без значение дали разведрявате кухненското си помещение или купувате нова в нов апартамент, на лице са няколко предимства например монтирането на островна част да речем, с тях би трябвало да размислите. Ако решите да съедините кухнята с хола, имате добра възможност да го направите с бар-плот – едновременно удобен и стилен. Може би дори ще можете да сложите печката за готвене като частица от бар плота и така също по необходимото време на готвене, е възможно да разговаряте с вашите близки. 

– Разделете си шкафовете предварително
Изберете изначало кое чекмедже и шкафче какво ще съдържа и точно колко пространство ще ви трябва изобщо в кухнята. Възможно е да започнете с уточняването размера на кухненския плот. Ориентирайте се по кухненското помещение, което сте използвали досега, уточнете какво ще ви е трябвало и какво точно е било в повече. 

– Поставете кухненски аксесоари в горната част на стаята
Създайте мислено разделение измежду отделните стаи без да изграждате стена. Хубава поставка за чаши, кухненски ширм или дори малък шкаф, настанени на тавана са чуден метод за това. 

– Кухненско помещение – коридор
Много специалисти одобряват използването на кухненско помещение във вид на коридор или така наречените U-образни кухненски помещения. Перфектна, в случай, че сновете между мивката и котлона.

– Осветление под шкафчетата
Осветяването нормално не му се дава особена грижа при обзавеждането на кухнята. Положението също е, че често с ясна светлина в кухненските помещения, шкафчетата обикновено остават тъмни. С не много отлично монтирани диодни или луминисцентни осветителни тела, цялата стая е в състояние да изглежда значително уютно и по-голямо.